Policajní študenti prichytili zlodejov, ktorí chceli vykradnúť auto

29.11.2021 Bratislava

Bratislava 29. novembra (TASR) - Polícia obvinila dvoch 70-ročných mužov, ktorí sa na parkovisku pri obchodnom dome v Chorvátskom Grobe pokúšali vykradnúť auto. Pri čine ich prichytili traja študenti policajnej školy, ktorí im zabránili v úniku. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Ako uviedol, študenti strednej policajnej školy v Pezinku počas služobného voľna spozorovali na parkovisku podozrivé správanie dvoch mužov v tmavom oblečení, ktorí sa pohybovali v blízkosti zaparkovaného vozidla značky Mazda. "Keďže jeden z policajtov toto vozidlo spoznal a vedel, že majiteľom je jeho sused, nadobudol podozrenie, že sa muži môžu dopúšťať protiprávneho konania," priblížil hovorca s tým, že jeden z mužov mal prehľadávať kufor vozidla a druhý kľačať pri otvorených dverách na strane vodiča.

Po tom, ako si páchatelia uvedomili, že sú vyrušení, pokúsili sa z miesta činu ujsť. "Nasadli do vozidla značky Volkswagen a z miesta chceli urýchlene odísť. Policajti sa im však postavili do cesty, v zmysle zákona sa preukázali príslušnosťou k Policajnému zboru a mužov na mieste obmedzili na osobnej slobode," priblížila polícia.
 

Vyberte región

mark